Novinky

InnesBags / Inna Patiutko

Malá rodinná firma, ktorá sa rozhodla zmeniť život a začať robiť to, čo skutočne miluje – ručnú autorskú tvorbu

Dátum: 13.04.2021

Autor: Martin Brix

Celý život ju bavilo šiť tašky, hračky či vankúše, skrátka rôzne handmade doplnky. Odkedy si pamätá, vždy si pre seba vytvárala rôzne odevy a doplnky. Bolo len otázkou času, kedy sa z hobby stane niečo vážne. A tak sa malá ukrajinská rodinka v roku 2012 rozhodla zmeniť život a začať robiť naplno to, čo skutočne milujú – ručne vyrábané produkty. Inna Patiutko a jej manžel Serhii Kutsenko sú pár z Ukrajiny, ktorý je na Slovensku už niekoľko rokov a prišiel si sem splniť sen o ručnej poctivej výrobe zameranej na módne a dizajnové doplnky. Batohy, kabelky, obaly na notebooky, kozmetické taštičky či vrecká na desiatu ponúkajú aj na lokálnom trhu. 

InnesBags začalo fungovať keď Innin manžel začal pracovať s kožou. To sa mu veľmi zapáčilo a rozhodli sa, že skúsia vytvoriť niečo moderné, užitočné a komfortné pre mužov aj ženy. Začali šiť batohy a nie len. Rodinná značka InnesBags vyrába batohy, kabelky a rôzne doplnky z kože a voskovaných tkanín. Ich produkty sú vyrobené z vysoko kvalitného britského a amerického voskovaného bavlneného plátna, prvotriednej talianskej kože a odolného kovového kovania.

Pre InnesBags je špecifická práve práca s už spomínaného voskovaného plátna. Ďalším špecifikom je, že v ich ateliéri dávajú zákazníkom príležitosť podieľať sa na tvorbe vlastnej tašky. Pri každom popise batohu nájdete niekoľko možností na prispôsobenie si vlastného dizajnu ako napríklad veľkosť, farebné kombinácie, množstvo vreciek a podobne. Taktiež si môžete zvoliť personalizované a osobné gravírovanie. 

Ich prvý rok bol úžasným dobrodružstvom plným pravidelných experimentov s formami a materiálmi. Kombinovali látky s kožou v rôznych pomeroch a skúmali rôzne konštrukcie tašiek. Neskôr začala výroba a testovanie prototypov. Dnes môžete vidieť výsledok viac ako siedmich rokov nepretržitého vývoja, experimentov, vylepšení a opráv. InnesBags vytvorili spoľahlivý ľahko použiteľný mestský a cestovný batoh, na ktorý sú patrične hrdí.

InnesBags je viacúčelová remeselná výroba do každého počasia, ktorá rok čo rok vylepšuje svoje základné modely a rozširuje ponuku o nové tašky. Pohodlný a jednoduchý dizajn, prirodzené materiály a dôraz na vkus zákazníka, sú základom ich výrobkov.



Galéria